Before & After: Upgrades for a “Grown Up” Household

This stunning townhouse in Brooklyn Heights, complete with a full facade restoration, challenged us to update the family’s 1980’s renovation by re-organizing the layout and upgrading the finishes to fit the family now that the children are grown.Our design started by organizing the spatial relationships of the family’s daily routines and balancing a new layout with the preservation of existing architectural details such as the original plaster mouldings, original staircase woodwork, and beautifully aged, though squeaky, wood flooring. Some of the existing rooms were mostly for show so we worked to create dynamic use within multifunctional spaces.

The kitchen re-design was a major part of the renovation – just by giving it a facelift. With new updated appliances, decorative light fixture, light stained oak cabinets, marble, quartz, colorful wallpaper, and textured upholstery, these materials combined created a bold contrast to the previous, all white kitchen while keeping the overall tone bright and playful.

Another major change was the addition of a new staircase leading to a new bulkhead and roof deck with views of downtown Manhattan, perfect for quality family time or hosting guests.  See the complete project page for a more interactive before and after experience.

Finish photography by Adam Kane Macchia Photography

In collaboration with BIA Interiors