Home Movie Theater … Popcorn Anyone?

Baxt Ingui had the opportunity to include this home movie theater in a Brooklyn townhouse cellar – a welcome change from the typical, utilitarian storage spaces. The existing cellar was excavated to create stadium seating, which required a structural foundation shelf that is cleverly re-purposed as a viewing platform for the kids. BIA Interiors incorporated a custom walnut ladder to the carpeted platform along with a walnut-wrapped wet bar with a full size dishwasher and plenty of snack storage for entertaining. Subtly patterned carpet, mohair wall panels, and large lounge pillows enhance acoustics and create an inviting space for all family members.

                                                                                                                                                                                                                                                                            Photography: Adam Kane Macchia Photography