Happy Thanksgiving from Baxt Ingui Architects!

This Cobble Hill Historic District home is a perfect place to celebrate with friends and family. This Thanksgiving, we’re grateful for clients who collaborate with us throughout their project, which leads to highly custom, creative designs. The owners of this home were no exception.

The townhouse came to us relatively intact, with an already grand existing parlor. Our clients wanted to connect this parlor with the rest of the first floor. Opening up the parlor level and connecting it to the rear yard created the perfect space to entertain friends and family.

Fostering a strong indoor/outdoor relationship was important to transform the space. We enlarged the rear openings, adding French doors to the rear yard on both the garden and parlor levels, and added a bay window to the parlor-level kitchen. A new staircase connects the parlor-level rear deck to the yard below.

On the interior, an open concept floor plan allowed us to connect the previously separate living room, dining room, and kitchen. New wood floors help to seamless connect the three areas. Meanwhile, light wood cabinetry and warm furnishings make the finished space the perfect spot to host Thanksgiving festivities!

Project team: IA Construction Management, General Contractor, and D’Huy Engineering, Structural Engineer

Finish Photography: VHT Studios

Rear yard and parlor floor before